MALVAZIJA 2017.

Malvazija je kraljica među istarskim bijelim vinima pa tako i u vinariji Baćac ova autohtona istarska sorta ima najznačajnije mjesto. Grožđe za ovo vino obrano je u drugom tjednu rujna i prerađeno modernom tehnologijom, bez maceracije, uz fermentaciju od 25 dana. Čuvano je na vlastitom talogu u inoxu i zatim nakon pretoka, bistrenja i filtriranja u travnju napunjeno u boce. Rezultat je suho vino s 12,8 posto alkohola, ugodne žutozelene boje, s mirisom na cvijet akacije, žutu zrelu jabuku i orašasto voće. U okusu dominiraju arome zrelog grožđa i kuhane dunje, s blagim notama vanilije i cimeta. Ova se malvazija izvanredno sljubljuje s morskim plodovima, prije svega škampima te lignjama i drugim mekušcima, ali i s blaže začinjenom teletinom ispod čripnje te sa sladoledom od vanilije. Poslužuje se rashlađena na 11-12 stupnjeva.

Merlot boca